Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Dress4Less
Dress4Less
23 / 01 / 2023

Ако сте фенове на спорта, то ще се съгласите, че дори през зимния сезон не трябва да спираме да бъдем активни. Тренировките на открито през зимния сезон със сигурност са една добра алтернатива на тренировките в спортна зала. 

Те крият редица предимства и са едни от здравословните неща, които всеки може да направи, за да подобри здравето си през зимата. 

За разлика от спортуването на закрито зимните тренировки на открито укрепват имунитета, заздравяват костната система, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет, както и повлияват благоприятно психологическото ни здраве.

А поради факта, че когато сме навън имаме достъп до слънчеви лъчи, тренировките навън също така спомагат за синтеза на витамин D в телата ни.

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

За да не бъдем обаче неприятно изненадани от климатичните условия и да се чувстваме удобно по време на цялата тренировка навън, препоръчва се да изберем оригинално спортно облекло за зимата.

Тъй като спортните дрехи от оригинални марки притежават редица качества, които не само ще ни гарантират хубав външен вид, но и ще ни предоставят несравнимо удобство и ще подобрят сортното ни представяне. 

С настъпването на зимата се променят и изискванията към спортното облекло. Затова и е добре да изберем за тренировките си на открито спортни дрехи изработени от оригинални висок клас материи.

Какво трябва да бъде спортното облекло за зимата?

Има няколко изисквания, на които трябва да отговаря качественото спортно облекло за зимата. Ключов фактор при спортното облекло за зимния период е да осигурява нужната топлина и изолация от студа навън, но и едновременно да предлага проветрение, свобода на движението и максимално удобство. 

Вентилацията е важна също за зимното облекло, тъй като да спортуваме навън след като веднъж сме се изпотили не е добра идея.

Доброто спортно облекло за зимата трябва да притежава и необходимата еластичност, за да ни позволява свободно движение на тялото и да ни помага да имаме оптимални тренировки.

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Няма да сгрешите, ако се насочите към марково спортно облекло. Оригиналните спортни дрехи са изработени от висококачествени и устойчиви на износване материи, които предлагат едновременно удобство и защита от студа.

Как да изберем спортно облекло за спортуване навън?

Правило: "навън е с 10 градуса по-топло"

Добре е когато се обличаме за спортуване на открито да вземем предвид факта, че след като загреем ще ни е по-топло. Затова и се препоръчва при спорт навън да изберем дрехи, които са предназначени за една идея по-топъл климат.

Екип по размер

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

За да си гарантираме високо ниво на удобство при спортуване е важно да изберем спортния си екип в точния размер, който приляга отлично на фигурата ни. 

Спортният екип трябва да не е нито твърде широк, нито и твърде тесен. И в двата случая това ще затруднява комфортното ни движение, което и ще повлияе на спортното ни представяне.

Термобельо

Термобельото е задължителен елемент от спортния аутфит за всеки фен на зимните спортове. Ако сте в настроение за снежни приключения високо в планината, то не пропускайте да си вземете оригинално термобельо за спорт.

Важно условие при него също е да осигурява добро проветрение, като едновременно с това предлага добра изолация от студа за тялото и е еластично, което позволява удобство и свобода при движение. 

Яке

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Якето е задължителен елемент за всеки спортен аутфит. То може да бъде избрано и в един размер от обичайния, който носим, но материите му задължително трябва да са вентилиращи, за да осигуряват добро проветрение за тялото и да не позволяват изпотяване.

Шапка

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Спортната шапка допринася много за цялостната ни спортна визия и това да постигнем завършен аутфит за спорт на открито. Добре е тя да е в цвят и дизайн, които съответстват на някои от цветовете в останалите дрехи от спортния аутфит, както и да приляга плътно по главата.

Ръкавици

Също както спортната шапка, ръкавиците също придават завършен вид на всеки аутфит за спорт на открито. Изберете ги в цвят близък до този на спортния ви екип, като търсете такива от висококачествени и бързосъхнещи поларени материи. 

Часовник

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Часовникът е моден аксесоар, който може да бъде или да не бъде пропуснат в спортния аутфит за физическа активност на открито. Но ако желаете да имате добре изглеждаща стилна спортна визия, то оригинален спортен часовник би свършил чудесна работа в добавянето на доза спортен шик към цялостния ви аутфит.

Допълнителни съвети за носене на зимни спортни дрехи за спорт на открито

Какви спортни дрехи да носим зимата когато тренираме навън?

Пластове

Носенето на пластове зимни спортни дрехи е един от начините да си гарантираме комфорт при различните зимни температури. Носейки зимните си спортни дрехи на слоеве ние можем лесно да се адаптираме към променящи се температури в околната среда и да си гарантираме постоянно удобство.

Важното при носенето на зимни спортни дрехи на пластове е да изберете първия слой дрехи да бъдат плътно по тялото и от олекотени материали.Тук става въпрос за термобельото и дрехите от компресионни материи. 

Вторият слой спортни дрехи, като например джогър панталоните, спортната блуза и суитчъра, можете да изберете да са от по-плътни топлещи материи.

Дрехите съставляващи третия слой, които са например якето, ветровката или елекът, следва да бъдат от материи които едновременно топлят, но и се характеризират с влагоустойчивост. Синтетичните водо- и ветроустойчиви материи са добър избор в случая.

Светлоотразителни материи

Спортът на открито крие със себе си и своите опасности, предвид факта, че през зимата дните са кратки и на повечето от нас ни се налага да спортуваме, когато вече е тъмно навън. 

В такъв случай, с цел да си гарантираме по-голяма безопасност при следващия джогинг в парка или по градски път, добре е да изберем спортните си дрехи със светлоотразителни материи и елементи в дизайна. 

Често задавани въпроси 

В какъв ценови диапазон?

Спортното облекло за мъже и жени предлагано от Dress4less е налично в ценови диапазон

Как да се свържем с вас?

С онлайн магазин Dress4less можете да се свържете като пишете на имейл [email protected] или се обадите на телефон 0 700 800 44.

Поддържате ли наличност от всички размери?

Онлайн магазин Dress4less предлага спортни дрехи и обувки в разнообразие от размери.

Можем ли да намерим стоките във физическите магазини?

Да. Можете да откриете дамски, мъжки и детски обувки, дрехи и аксесоари както на марки като Reebok, така и на много други популярни марки във физическите магазини на Dress4less в градовете Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и Стара Загора.