Какви спортни модни тенденции се очертават през 2023?

Dress4Less
Dress4Less
27 / 02 / 2023

Спортните модни тенденции през 2023 година идват с огромно разнообразие от модели. Дрехите в този стил са не само много удобни, но и са навлезли в ежедневието ни с пълна сила. Те се радват на голямо търсене сред клиентите, което предизвиква дизайнерите да създават все по-интересни модели. 

Днес маратонките и джогърите са също толкова обичайни на модния подиум, колкото и високите токчета и роклите. Това е резултат от търсенето на визия, която съчетава в себе си стил и комфорт. 

Целта е да да се оцелее в динамичния ритъм на живот, както в залата, така и извън нея. По този начин бумът на спортната мода се е пренесъл във всички аспекти от живота ни.

В тази тази връзка, тазгодишната мода ще се води по подхода "всичко е позволено", който обещава разнообразие в света на този стил. Съчетанията ще бъдат вълнуващи и неочаквани, нека ви ги представим. 

Какви спортни модни тенденции се очертават през 2023?

Характеристики на спортните облекла за 2023-та

Най-модерните цветове вспортната мода през тази година ще са черно, бяло, червено, различни нюанси на бежово, синьо, розово, лилаво и повечето нюанси на зеленото. Металическите дизайни също ще са хит, като дизайнерите ще ги използват не само в дрехите, но и в обувките и аксесоарите. 

И тази година ще са модерни комфортните дрехи с уголемен размер, като нашумелите през 2021 и 2022 година рокли тип суитчър, стигащи до коляното. Разбира се, прилепналите модели също ще са популярни.

Спортните комплекти се връщат отново на мода. Това би улеснило всички, които не обичат да обмислят коя дреха с коя да съчетаят. Те няма да се нуждаят от допълнителни елементи.

Ако трябва да опишем стила на спортните облекла за 2023 година с две дума, то те биха били - цвят и комфорт. 

Какви бъдещи тенденции се оформят?

Предстои богато разнообразие от модели, материи и цветове, измежду които потребителите да избират. 

Какви спортни модни тенденции се очертават през 2023?

Ще ви изброим и ключовите от тях, които ще се превърнат в нещо задължително в гардеробите тази година:

  • гащеризоните ще изненадат с разнообразие си от стилове. Свободните модели все още не излизат от мода, защото са удобни не само за спорт, но и за разходки;
  • спортните комплекти с уголемени размери са удобни и семпли, но в същото време могат да бъдат и изключително ефектни. Все повече дизайнери включват и различни текстури към обикновените спортни екипи, като кадифе, коприна или дантела.;
  • джогърите си остават на върха и тази година, като предпочитаните материи за изработка са памук и полиестер.;
  • късите панталони няма да се носят само през летния сезон, а и през есенния. Те могат да бъдат в съчетание с високи ботуши, тренчкот или палто. 
  • и на последно място, но не и по важност - спортните дрехи в пастелни цветове. Ако допреди няколко години лилавият джогър е бил рядкост, то през 2023 година ще бъде писък на модата. 

Какви по-фрапантни и по-очаквани промени ще наблюдаваме?

Сигурно сте чували израза на Коко Шанел, гласящ “Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс". И тъй като сме напълно съгласни с това твърдение, ще си поговорим за някои интересни и комфортни комбинации, които да се превърнат в част от ежедневието ви.

Знаете ли, че спортните дрехи, които обличате за тренировка във фитнесамогат да се съчетаят и с по-елегантни такива? 

Ще ви дадем някои фрапантни идеи за по-смелите от вас:

  • някога хрумвало ли ви е да комбинирате карго панталон с обувки на ток? Можете към тях да добавите каквато прецените блуза, стига да е прилепнала към тялото. Обемът в долната ви част е достатъчен за ефектната визия.;
  • разбира се, класическият избор на всяка дама, която трябва много бързо да отскочи до магазина през зимния сезон - джогър с боти на висок ток. Оказва се, че често удобството се превръща в мода.;
  • облечете бюстие за фитнес, а за връхно изберете комфортен блейзър. В долната част можете да обуете любимите си дънки или панталони, а на краката - класически обувки с ток. Съчетайте с желаните бижута, които могат и да са по-бляскави. 

За хората доверяващи се на по-семплите облекла, представяме:

  • спортна рокля или пола с маратонки - облекло, което често срещаме в ежедневието си. Към това съчетание може смело да се добави кожено или дънково яке;
  • athleisure е стил, съчетаващ спорта със свободното време. Ако не сте чували за него, изразът идва от athletic (атлетичен) и leisure (свободно време). Стилът е основан на гъвкавост и комфорт в най-шикозния им вид. В него се сблъскват спортния панталон, бюстието и зимното палто.

Какви спортни модни тенденции се очертават през 2023?

Нови технологии

Производството на облекло е дейност, която изисква много творчество, решителност, логическо мислене и иновативност. С новите модни тенденции идват и новите технологии за създаването им. 

Сигурно сте забелязали, че все повече дрехи са изработени от рециклирани материали. Те се създават от текстил, който е произведен от рециклирани пластмасови бутилки. Платът е напълно безопасен и е чудесна алтернатива на полиестера. Благодарение на тази технология, околната среда е по-чиста, а и това позволява на дрехите да са с по-ниска цена. 

Интересни кампании

Всеки сезон в Dress4less можете да се възползвате от промоциите ни. Сред промотираните продукти ще намерите голям брой артикули, отговарящи на всеки вкус. 

Също така, ако сте наш лоялен клиент, ще трупате точки при всяка покупка, с помощта на които увеличавате отстъпката си при пазаруване от нас. 

Ценови диапазон

Ценовият диапазон на спортните стоки в нашия магазин е достатъчно голям, че всеки да може да си закупи маркови дрехи на по-ниски цени. Обикновено е между 30 и 300 лева.

Често задавани въпроси

Как мога да стана лоялен клиент на Dress4less?

Трябва ви карта за лоялност, която можете да получите правейки си регистрация в сайта. Тя ще ви бъде автоматично предложена, когато завършвате своята поръчка. Ще ви бъде доставена заедно с продуктие, които сте си поръчали. 

Какво получавам като лоялен клиент?

Ще пазарувате с отстъпка от нашите физически магазини, както и от онлайн магазина. За да получите картата за лоялност трябва задължително да си направите регистрация тук или да влезете в профила си тук. Трупайки точки, увеличавате отстъпката си. Трябва да използвате картата си поне веднъж годишно.

Нивата на лоялност са:

  • Ниво 5% отстъпка - при натрупани над 500 точки;
  • Ниво 10% отстъпка - при натрупани над 2000 точки.